Ελληνικό Mουσείο Tεχνολογίας

Το "Ελληνικό Mουσείο Tεχνολογίας" (Ε.Μ.Τ.) αποτελεί επιμορφωτικό φορέα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που επιδιώκει πολιτιστικούς σκοπούς. Είναι Σωματείο - Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που επιδιώκει Πολιτιστικούς σκοπούς (Κοινή απόφαση των Υπουργών Πολιτισμού και Οικονομικών Απόφαση ΥΠΠΟ/ΓΔΠΑ/ΔΙΠΕ/38296/1772/14-7-93 ΦΕΚ 602/Β/12-8-93). Το Σωματείο αυτό, με τη σημερινή ονομασία του, είναι μετεξέλιξη του Σωματείου με την επωνυμία "Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης" (ΤΜΘ) που δραστηριοποιήθηκε κατά την περίοδο 1978 -2002. και προσέφερε στο κοινό και ιδιαίτερα στους νέους, ένα πλήθος δραστηριοτήτων. Επιστέγασμα των δράσεων του ήταν η ίδρυση του Ιδρύματος Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης (ΚΔΕΜΤ) και η δημιουργία των κτιριακών του εγκαταστάσεων. Το Ίδρυμα έλαβε στη συνέχεια τη σύντομη ονομασία ΝΟΗΣΙΣ.

Το ΝΟΗΣΙΣ βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στο Δήμο Θέρμης, επάνω από την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, απέναντι από το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos. Η είσοδος στο χώρο μας γίνεται από την παλαιά οδό Χαριλάου – Θέρμης. Ακολουθήστε τις καφέ πινακίδες NOESIS ή συμβουλευτείτε το χάρτη μας. Περίπου 300 θέσεις στάθμευσης είναι στη διάθεσή σας.
Με λεωφορείο  μπορείτε να έρθετε από αφετηρία το πάρκο Νέας Ελβετίας (τέρμα γραμμής 10 – Χαριλάου) επιβιβάζεστε στο λεωφορείο Νο. 66, στάση: ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ή με αφετηρία τον Τερματικό Σταθμό Βούλγαρη (τέρμα γραμμής 31 – Βούλγαρη) επιβιβάζεστε σε ένα από τα λεωφορεία 36, 36Κ/Β/Ε/Ρ, στάση: Κέντρο Διάδοσης Επιστημών

 

Οι τομείς που δραστηριοποιείται το σωματείο:
- Εξεύρεση τεχνολογικών εκθεμάτων για τον εμπλουτισμό της συλλογής του σωματείου.
- Εξεύρεση χορηγών για τις δραστηριότητες του Σωματείου και του Ιδρύματος.
- Εκπαιδευτικές δραστηριότητες (ξεναγήσεις, παρουσιάσεις επιστημονικών θεμάτων σε σχολικές ομάδες κ.ά.)
- Διαλέξεις και Συνέδρια
- Εργασίες Γραφείου
- Εργασίες Λογιστηρίου
- Γραφιστικές εργασίες

Επικοινωνήστε με το σωματείο:
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΙΝΔΟΣ
info@emt.edu.gr
2311 116555

Scroll to Top Μετάβαση στο περιεχόμενο