Βιβλία

Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία

ISBN: 960-7619-08-0
Γλώσσα: Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά
Αρ. σελίδων: 132 (έγχρωμες)

Τιμή: 22 Ευρώ.

Επιμέλεια:
Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης – Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Περιγραφή:
Μια προσέγγιση με ομοιώματα κατασκευών από το θαυμαστό έργο Αρχαίων Ελλήνων δημιουργών καθώς και αναφορές για περαιτέρω έρευνα.

Σημεία Πώλησης:
Με αντικαταβολή από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών στο τηλ: (2310) 483 000 και στα βιβλιοπωλεία.

Περιεχόμενα:
Εισαγωγή, Οπλικά Συστήματα, Μετρητικά Όργανα, Αυτοματοποιητική, Καθημερινός Βίος, Μουσικά ΄Οργανα, Μηχανολογία, Οικοδομική και Τεχνικά Έργα, Μεταλλευτική και Μεταλλουργία, Επικοινωνίες, Nαυτπηγική.

Πρακτικά 1ο Διεθνές Συνέδριο

“Πρακτικά 1ο Διεθνές Συνέδριο Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία”, σελ. 710, Έκδοση στα Ελληνικά.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης “Θεσσαλονίκη 1997” πραγματοποιήθηκε το παραπάνω συνέδριο σε συνεργασία της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Τα πρακτικά περιλαμβάνουν τις εργασίες που παρουσιάσθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και αναφέρονται στις ενότητες :Μεταλλευτική και Μεταλλουργία, Εργαλεία, εργαστήρια, Μετρητικές μέθοδοι και όργανα, αγροτική τεχνολογία, χημική τεχνολογία, οικοδομική, μηχανολογία, ναυπηγική, μουσικά όργανα, οπλικά συστήματα, τεχνικά έργα και σχετικά με το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο ανάπτυξης της αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας.

Γρανάζια απο τους Ελληνες

Γρανάζια από τους Έλληνες: ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων“, Derek de Solla Price, Μετάφραση Ομ. Καθ. Ν. Οικονόμου, σελ. 194, Έκδοση στα Ελληνικά.

Το βιβλίο παρουσιάζει τον μηχανισμό των Αντικυθήρων που χαρακτηρίζεται ως ο “αρχαίος ελληνικός υπολογιστής”.

Πρώιμα Γρανάζια

Πρώιμα Γρανάζια. Μηχανισμοί οδοντωτών τροχών στην Αρχαιότητα και τον Μεσαίωνα“, J.V. Field & M.T. Wright, Μετάφραση Ομ. Καθ. Ν. Οικονόμου, σελ. 48, Έκδοση στα Ελληνικά.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί κατάλογο με φωτογραφίες μιας έκθεσης που παρουσιάστηκε στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου.

Αστρονομικά Μετρητικά Όργανα

“Αστρονομικά Μετρητικά Όργανα“, σελ. 48, τετραχρωμία. Έκδοση σε δύο γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά).

Στην έκδοση αυτή περιλαμβάνονται κείμενα και φωτογραφίες των πέντε αστρονομικών μετρητικών οργάνων (Μηχανισμός των Αντικυθήρων, Βυζαντινό ρολόι/ημερολόγιο, αστρολάβος του Πτολεμαίου, ηλιακό ωρολόγιο από τους Φιλίππους, Βυζαντινός αστρολάβος της Brescia) την ανακατασκευή των οποίων ανέλαβε τα τελευταία χρόνια το Τεχνικό Μουσείο και ανήκουν σήμερα στη συλλογή του. Τα όργανα αυτά είναι χαρακτηριστικά δείγματα των τριών κατασκευαστικών παραδόσεων που φαίνεται ότι υπήρχαν στον αρχαίο Ελληνικό κόσμο.

cd Rom Μηχανισμός των Αντικυθήρων

CD-ROM Μηχανισμός των Αντικυθήρων“,Παραγωγή σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά).

Σ’ αυτό το CD-ROM περιλαμβάνεται μια multimedia παρουσίαση της ιστορίας του μηχανισμού, φωτογραφίες, σχεδιαγράμματα καθώς και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις που εξηγούν την λειτουργία του μηχανισμού.

Έντυπα

Έντυπο "Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης"

Ενημερωτικό φυλλάδιο για το σωματείο, το οποίο εκδόθηκε τον μάιο 2001. Πατήστε στην εικόνα για να δείτε ολόκληρο το περιεχόμενο του εν- τυπου σε αρχείο pdf.

Έντυπο "Technical Museum of Thessaloniki"

Ενημερωτικό Φυλλάδιο για το Σωματείο, στην Αγγλική, το οποίο εκδόθηκε το ετος 1997. Πατήστε στην εικόνα για να δείτε ολόκληρο το περιεχόμενο του εν- τυπου σε αρχείο pdf.

Scroll to Top Μετάβαση στο περιεχόμενο