Χαιρετισμός υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη για την έναρξη της πιλοτικής ψηφιακής λειτουργίας του ΕΜΤ.

Την ψηφιακή πιλοτική επανεκίνηση μετά από 18 χρόνια σχεδόν αδράνειας του εκθετηρίου του Ελληνικού Μουσείου Τεχνολογίας χαιρέτησε ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης με την παρακάτω ομιλία του.

<<Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι εκπαιδευτικοί, αγαπητές μαθήτριες και μαθητές, αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Ελληνικού Μουσείου Τεχνολογίας, για την προσπάθεια που καταβάλλουν να διατηρήσουν αντικείμενα και μηχανές οι οποίες κάποτε ήταν η αιχμή της τεχνολογίας και της μηχανικής. Μας δίνουν την ευκαιρία, σε κάποιους από εμάς να θυμηθούμε, αλλά κυρίως σε εσάς, τις μαθήτριες και τους μαθητές, να κατανοήσετε το πώς φθάσαμε στην τεχνολογία του σήμερα. Το Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας αρχίζει και πάλι, πιλοτικά και ψηφιακά, τη λειτουργία ενός τμήματος του εκθετηρίου. Βοηθούν σε αυτό οι νέες τεχνολογίες και το Διαδίκτυο. Σήμερα εκκινείται αυτή η νέα προσπάθεια κι είστε τυχεροί, μαθήτριες και μαθητές του 10ου και του 17ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου. Θα δείτε τον πρόδρομο του γνωστού σας πληκτρολογίου, τη γραφομηχανή, που γεννήθηκε γύρω στο 1900, αλλά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα πρώτης γενιάς. Τότε που κανείς, εκτός από λίγους πρωτοπόρους, δεν μπορούσε να διανοηθεί σε ποιο σημείο θα μας φθάσει η τεχνολογία μέσα σε, σχετικά, λίγα χρόνια. Προσωπικά, όταν οι άνθρωποι του Μουσείου με κάλεσαν για να μου δείξουν τι είχαν συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια, ανακάλυψα έναν μαγικό κόσμο και αποφάσισα να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορούσα. Από την πρώτη στιγμή πίστευα πως όλη αυτή η ιστορία της τεχνολογίας έπρεπε να είναι προσβάσιμη και γι΄ αυτό βοήθησα να ανοίξουν οι πόρτες του μουσείου. Ήταν ιδιαίτερη η χαρά μου όταν είδα το περίπτερο του Μουσείου στην έκθεση Beyond της ΔΕΘ κι όταν συνόδεψα τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη στη δική του επίσκεψη. Σήμερα, έχετε την ευκαιρία να ζήσετε την ιστορία της εξέλιξης της τεχνολογίας. Και πάλι συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Ελληνικού Μουσείου Τεχνολογίας. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε τις προσπάθειές σας και με άλλες, ενδιαφέρουσες δράσεις. Σας ευχαριστώ!>>

Κοινοποίηση
Scroll to Top Μετάβαση στο περιεχόμενο