Εκδήλωση «Από το Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας»

Με επιτυχία, σε κλίμα συγκίνησης αλλά και ελπίδας, διεξήχθη την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 η εκδήλωση με τίτλο «Από το Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας», στα πλαίσια της 85ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση έγινε στο χώρο εκδηλώσεων του περιπτέρου 14 της ΔΕΘ.

Στην εκδήλωση αρχικά έγινε μια ιστορική αναδρομή της παρουσίας του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και της συμβολής του στα δρώμενα κυρίως της Θεσσαλονίκης. Τα επιτεύγματα του Μουσείου γνώρισαν αναγνώριση από σημαντικούς φορείς της πόλης, και όχι μόνο, και οδήγησαν σε σημαντικές συνεργασίες με πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντα, σχολεία και επιχειρήσεις. Για αυτό το κομμάτι μίλησαν δυο από τα πιο σημαντικά στελέχη του σωματείου , ο κος. Τάνης Κωνσταντίνος και ο κος. Γκαβέζος Μιχάλης οι οποίοι μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ιδίως για τους παλαιότερους, αναφέρθηκαν σε σημαντικά γεγονότα που σηματοδότησαν την πορεία του Μουσείου από το 1978 μέχρι σήμερα.

Ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι της εκδήλωσης αφορούσε την παρουσία του Μουσείου από εδώ και πέρα. Με τη νέα πλέον ονομασία, Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας, αλλά με την ίδια και περισσότερη θέληση εκ μέρους της νέας διοίκησης του σωματείου έχουν αρχίσει και γίνονται προσπάθειες για την επαναλειτουργία και τη δραστηριοποίησή του και σε νέους τομείς. Για τις προσπάθειες αυτές αλλά και τη νέα εποχή που έρχεται για το Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας μίλησαν ο πρόεδρος κος. Βλαχογιάννης Γεώργιος και ο γραμματέας κος. Παπαδόπουλος Ιωάννης. Αναφέρθηκαν στο όραμα που έχουν για το Μουσείο και στις προσπάθειες που έχουν γίνει από την ανάληψη της διοίκησης μέχρι τώρα. Τόνισαν ότι θα είναι ένα δύσκολο έργο καθώς ο χρόνος που πέρασε στάθηκε αμείλικτος για τις εγκαταστάσεις και τα εκθέματα του Μουσείου προκαλώντας πολλές και σημαντικές φθορές.

Η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση των παλαιών μελών του σωματείου οι οποίοι τιμήθηκαν για την προσφορά τους και τη συμβολή τους στη δημιουργία και τη λειτουργία του Μουσείου όλα αυτά τα χρόνια, με την αισιοδοξία να είναι διάχυτη για την επόμενη μέρα του Ελληνικού Μουσείου Τεχνολογίας.

Κοινοποίηση
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο