Ψηφιακή πιλοτική λειτουργία του Ελληνικού Μουσείου Τεχνολογίας.

Το Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας (πρώην Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης) με έτος ιδρύσεως το 1978 ,μετά από σχεδόν 18 χρόνια από την τελευταία φορά που δέχτηκε επισκέψεις αρχίζει ψηφιακά με τη χρήση νέων τεχνολογιών ξανά τη λειτουργία ενός τμήματος του εκθετηρίου. Στη σημερινή πρώτη ψηφιακή πιλοτική επανεκίνηση του μουσείου ξεκίνησε με ομιλία καλωσορίσματος ο πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Τεχνολογίας κ. Γιώργος Λ. Βλαχογιάννης και στη συνέχεια χαιρετισμούς απηύθυναν ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης (δείτε τον χαιρετισμό), ο υφυπουργός Έρευνας και Ανάπτυξης κ. Χρήστος Δήμας (δείτε τον χαιρετισμό), ο πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής κ. Γεώργιος Τσεκούρας (δείτε τον χαιρετισμό) και το Δ.Σ της Ένωσης Συντακτών Εφημερίδων Περιοδικών και Ηλεκτρονικών Μέσων Βορείου Ελλάδος ΕΣΕΣΗΜΒΕ (δείτε τον χαιρετισμό).

Αμέσως μετά ξεναγήθηκαν σε πραγματικό χρόνο ψηφιακά και απομακρυσμένα οι μαθητές και οι δάσκαλοι από δύο Δημοτικά Σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης ,το 10ο και το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δ.Σ της HELEXPO και τα Ελληνικά Πετρέλαια που τόσα χρόνια είναι δίπλα μας και μας υποστηρίζουν στις δράσεις μας όπως η συμμετοχή μας στη ΔΕΘ και η συμμετοχή μας ως συνδιοργανωτής στο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής. Δεν θα καταφέρναμε να ξεκινήσουμε σήμερα την πιλοτική ψηφιακή ξενάγηση χωρίς την συνδρομή του υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Καλαφάτη και υφυπουργού Έρευνας και Ανάπτυξης κ. Δήμα που ανέδειξαν το θέμα της ύπαρξης του μουσείου και των τεχνολογικών εκθεμάτων του αλλά και χωρίς την ώθηση προς τις ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες που μας έδωσε η επαφή μας με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ . Πιερακάκη κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο μας στην έκθεση τεχνολογίας Beyond 4.0.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ πρέπει να πούμε και στον υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νικόλα Γιατρωμανολάκη για την καθοδήγηση για την ένταξη μας στο μητρώο πολιτιστικών φορέων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα γιορτής για την επαναλειτουργία του Ελληνικού Μουσείου Τεχνολογίας και είναι αφιερωμένη σε τρία ιστορικά πρόσωπα του Μουσείου τον Μάνο Ιατρίδη, τον Παρασκευά Τσουκαλά και τον Ιωάννη Παπαευσταθίου , για τους οποίους θα ονοματοδοτηθούν και τρεις αίθουσες του Ελληνικού Μουσείου Τεχνολογίας. Η συμβολή τους και η κληρονομιά την οποία άφησαν είναι μεγάλη και έχουμε χρέος να συνεχίσουμε. Η αρχή έγινε και το Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας μέσα από συνεργασίες με φορείς Τεχνολογίας , μουσεία Τεχνολογίας αλλά και ιδρύματα όπως το ΚΔΕΜΤ-ΝΟΗΣΙΣ στο οποίο το μουσείο μας ήταν εμπνευστής και αρχικός χρηματοδότης, καλείται για άλλη μια φορά να πρωτοστατήσει στην ανάδειξη των τεχνολογικών εκθεμάτων σε όλη την Ελλάδα με τρόπους ψηφιακούς και καινοτόμους.

Κοινοποίηση
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο